Svenskt hantverk - Fri frakt över 995 SEK

Insjöns Väveri i Dalarna söker ny medarbetare med vävarerfarenhet

Sedan 1947 tillverkar vi textilier i lin och bomull enligt gamla tekniker. I vår traditionella maskinparken är det mesta som förr. De outtröttliga vävstolarna, vissa av dem närmare 100 år gamla, väver fortfarande perfekt. Tack vare dem kan vi fortsätta att tillverka textilier med unik karaktär och kvalitet, enligt gamla handvävsoriginal.

Hösten 2021 fick väveriet nya ägare. Bookbinders Design, som ägs av Ebba Kleberg von Sydow och Johan Kleberg, köpte väveriet med ambitionen att långsiktigt säkerställa och utveckla den lokala produktionen i Insjön.

Idag har vi tre heltidstjänster i väveriet utöver några specialister som hjälper oss på deltid. Då allt fler av våra vävmaskiner nu är igång söker vi ytterligare en person till vårt väveri. Tjänsten är upp till heltid.

Utöver att fortsätta väva mer av våra mest populära mönster, i såväl traditionella som nya färgsättningar kommer vi att börja väva andra mönster från vår långa historia. Framöver planerar vi också att ta fram nya mönster.

Är du noggrann, självständig och har erfarenhet av maskin- och/eller handvävning? Du har…

  • En gedigen erfarenhet, kunskap och intresse av att väva på mekaniska vävstolar eller handvävning.
  • En stor lust och nyfikenhet att lära dig allt om våra maskiner och dess möjlighet att väva en helt unik kvalitet. Ditt engagemang och attityd är viktig för oss!
  • Framför allt brinner du för att vara med och bevara och utveckla den gamla fantastiska maskinparken hos oss på Insjöns Väveri - och du är bra på att ta egna initiativ! 
  • En personlighet som passar på en mindre arbetsplats där arbetsuppgifterna kan vara varierande och där alla hjälps åt när det behövs.
  • Erfarenhet av produktion och mekanisk teknik är meriterande.  

Utöver försäljning i väveriets omgjorda butik säljs textilierna bl.a. i en egen butik på NK i Stockholm och i vår e-handel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Insjön, Dalarna. Vi intervjuar löpande!

Vill du söka tjänsten eller höra mer om den, mejla till johan@bookbindersdesign.se

 

Från tid till annan söker vi hel- eller deltidspersonal till vår kombinerade butik- och syateljé. Är du intresserad får du gärna skicka en spontanansökan.

Vi håller successivt på att utöka vår produktion i väveriet.  Idag har vi två heltidstjänster och några deltidstjänster. Har du erfarenhet av maskinvävning eller stort intresse och kunskap av handvävning är du varmt välkommen att skicka in en spontanansökan. Vi sparar din ansökan i max 12 månader och så fort vi är redo att utöka produktionen hör vi av oss!

Mejla din spontanansökan till butik@insjonsvaveri.se  

 

Lärling 

Genom Hantverkslärling kan du ansöka om studiemedelsberättigad lärlingsutbidlning på Insjöns Väveri.  

För mer information och ansökan se: 

www.hantverkslarling.se/ansokan/

 

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar $0
Till kassan