Svenskt hantverk - Fri frakt över 995 SEK

Lin och bomull – en oslagbar kombination

De allra flesta av våra produkter tillverkas av en blandning av lin och bomull, så kallat halvlinne. Det finns det flera goda skäl till.

Bomull och lin är båda fantastiska naturmaterial som på olika sätt lämpar sig väl för vävda textilier. Allra bäst gör de sig dock tillsammans, där de får chans att lyfta och kompensera varandras egenskaper.

Lin är ett stelt material utan elasticitet. Fibrerna i hellinne bryts därför lätt vid mekanisk nötning och upprepad vikning. När man blandar in bomull, som är elastiskt, får väven en helt annan följsamhet och man slipper permanenta veck.

I gengäld är linet oerhört slitstarkt. En kökshandduk i 100 % bomull är i regel utsliten efter 6070 tvättar i 60 grader. Motsvarande slitage på en handduk i halvlinne uppnås först vid 700800 tvättar. Linfibrer har också en naturlig lyster som ger tyget en glans som inte kan uppnås med enbart bomull.

Genom att arbeta med halvlinne kan vi alltså tillverka textilier som kan tvättas och användas i många år, utan att tumma på skönhet och hållbarhet.

Din kundvagn

Kundvagnen är tom
0 artiklar $0
Till kassan